Steffie van den Dries

Steffie: “Er is 1 iemand die jou gelukkig kan maken en dat ben jij!”

Ik was een voorbeeldig kind. Ik groeide, net als jij waarschijnlijk, op in een prestatie cultuur en daar was ik heel goed in. Presteren op school, op turnen en mensen pleasen. VWO doen om vervolgens voor een intelligente universitaire studie te gaan.
Check, check, check!

Maar een paar dingen had ik niet geleerd: fouten maken, voor mezelf opkomen, kiezen voor mezelf en luisteren naar je gevoel.

Toen werd ik manager van een groep vrouwen en ging het mis. De pleaser in mij wilde nog steeds aardig gevonden worden, maar ik kreeg nu verantwoordelijkheid. Ik moest mensen aanspreken op hun verantwoordelijkheid en ik werd daar vervolgens op aangesproken. Fouten maken, grenzen bewaken, mezelf uitspreken. Ik ging op storing. Resultaat? Ik kroop in mijn schulp, schaamde me, durfde niets meer te doen, voelde me niet goed genoeg, faalde voor mijn gevoel en belandde bijna in een burn-out.

Maar ik wist ook dat ik niet de enige was. En dat er zoveel mooie cursussen, coaches en zelfhulpboeken zijn. Ik bestelde (letterlijk) 10 zelfhulpboeken, schreef me direct in voor een persoonlijk leiderschaps cursus en ging naar een coach. Daarna zouden er nog velen volgen.

Ik leerde mijn gedachten, gevoelens en acties sturen. Ik nam mijn leven in eigen hand en hier ben ik! Voor jou!

Meld je aan voor de nieuwsbrief!